קיצור שם מקצר חיים?

שאלה:

שלום כבוד הרב שני יצחק ומזה שנים כולם קוראים לי איציק ושמעתי שקיצור השם מקצר את החיים רח"ל. מזמן חשבתי להוסיף שם גם לאחר שעברתי אירוע לבבי בגיל מאוד צעיר וכל הזמן השם שלי מעיק עליי מרגיש חסום. מבקש להמליץ על שם נוסף.

תשובה:

אין שום מקור לאמירה הזו, וכמי שעוסק בשמות גיטין אני יכול לומר לך שכבר מאות שנים אנשים משתמשים בקיצורי שמות, וזה מובא בשולחן ערוך בעצמו בסי' קכט באבן העזר ובכל ספרי גדולי הדורות ואין חשש

חיים בריאים וטובים!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה מובא בש"ע בעצמו? מה המקור שבו אין חשש?
    אבא שלי התחיל להקפיד ע"כ(דורש גם מאתנו ואנו לא רגילים…) בזמן האחרון ואני מאוד רוצה ליידע אותו
    שאין כם כך שום בעיה