הדלקת נר שבת לנערה ספרדיה בבית ההורים

שאלה:

בס"ד
למעשה מבחינה הלכתית למעט שיטת חב"ד בנות רווקות לא מדליקות בברכה וברוב קהילות ישראל בנות רווקות לא מדליקות כלל אלא סומכות על הדלקת אמא.
מה הדין אם ספרדיה רווקה כחלק מהערצת הרבי זיע"א פעלה כעצתו והדליקה עם ברכה?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג הספרדים ודאי אסור לברך שהרי לא מברכים על תוספת אורה, ואפילו יש שני בעלי בתים באותה דירה רק אחד מברך מטעם זה, ראה שו"ע סי' רסג סעי' ח, לכן יש להמנע מכך לגמרי. אני משוכנע שגם הרבי מחב"ד אמר זאת רק לבנות אשכנז.

מי שרוצה לעשות מעשה טוב בהוראת הרבי מחב"ד, אני מניח שיכול להתחבר לעוד הרבה דברים אחרים… תהילים, זיכוי הרבים ועוד.