להתעסק בדברים אישיים בשעות הפנאי שבעבודה

שאלה:

שלום רב
אני עובד בעמותה שמשלבת אנשים בעלי מוגבלויות במקום עבודה
התפקיד שלי למצוא עבורם מקומות עבודה וללוות אותם .
התפקיד הוא מוגדר כתפקיד "שטח" וההתנהלות שלי היא עצמאית {ישנה מנהלת אזור }מבוססת על תוצאות .{תקינה }
במהלך היום ישנם זמנים בהם אין מה לעשות , למשל בין פגישה לפגישה או עבודה משרדית שמסתיימת מוקדם . השאלה היא האם באותם זמנים אני יכול לשבת בבית המדרש לנצל את הזמן ללמוד ולפי הצורך שעולה לצאת ?
חשוב לציין שהשכר שלי הוא שעתי .
תודה וכול טוב

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום שכר שנותנים לך לא רק על עבודה בפועל, אלא גם על עצם הזמינות שלך במקום מהווה סיבה לשלם לך. ולכן בשעות שאתה לא עסוק ואתה רוצה לשבת וללמוד, או לפנות לדברים אישיים, אם אתה מזומן לעבודה באותם שעות – אם יצטרכו אותך תהיה זמין מיד – מותר לך לפנות לעיסוקיך בשעות אלו. ואם ההתעסקות שלך תהיה על חשבון הזמינות שלך לעבודה, אסור לך לעשות זאת.

בהצלחה.