טבילת כלים – מיחם שבת

שאלה:

קניתי מיחם לשבת השאלה היא האם הוא צריך טבילה כי כתוב עליו שאין לטובלו במים והאחריות תרד?

תשובה:

שלום וברכה

הכלי ודאי חייב טבילה למרות שהוא חשמלי. באופן כללי אם לא מדובר במכשיר דיגיטלי הוא לא אמור להתקלקל במים, ניתן להטבילו ולאחר מכן לחכות כמה ימים עד שיתייבש. דרך אחרת יש, לפרק בו חלק משמעותי בגוף חימום וכדומה ולחברו מחדש, כך שגמר עשיית הכלי תהיה על ידי יהודי, ובאופן זה הוא פטור מטבילה. וראה כאן בתשובה ובתגובות משא ומתן ארוך בענין זה.