החלפת שם למי שנקרא ע"ש אדם שנפטר צעיר

שאלה:

לכבוד הרב שלום . שמי דוידי בן  == . אני נקרא על שם אחי אבא . שנפטר בהיותו נער בן 17 בטביעה בכנרת . לפני כמה שנים היתי אצל רב מסוים רק לקבל ברכה לא במטרה לשאול על השם והוא אמר לי לבד להחליף את השם ושזה לא טוב להקרא על אדם שנפטר בצעירותו וממיתה משונה . אני מרגיש שאני רוצה להחליף אך לא רוצה לעשות את זה לבדי בלי התיעצות שלא לעשות חס ושלום פעולה הפוכה . אני לא נשוי וכלל לא מצליח לי בשידוכים , בבית עם המשפחה , וברוחניות בעבודת השם כמה שמשתדל ומתאמץ קשה לי מאוד . ממש נפשי מתייסרת . אם הרב יוכל לתת לי בבקשה עצה מה לעשות . תודה רבה תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

אכן נוהגים שלא לקרוא ע”ש אדם שנפטר צעיר. אולם אם מוסיפים לו שם, זה נחשב לשינוי בשם ואין בעיה לקרוא לו כך. ראה שו”ת אפרקסתא דעניא ח”א סי’ קא. אתה יכול לבחור איזה שם נוסף שאתה רוצה, רק כמובן עדיף שיהיה משהו מהמקורות, מהתנ"ך או ע"ש אחד מגדולי ישראל, ולא סתם שם ללא כל משמעות.

שיהיה בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1