לא תהיה לו כנושה- בתשלום עבור מכירה

שאלה:

האם יש איסור (לא תהיה לו הנושה) לדרוש מלקוח שקנה בהקפה עם תאריך שבו כבר היה אמור לשלם וכעת טוען שאין לו מה לשלם או שמתעלם.
והאם יש חילוק בדבר בין הפוסקים כגון שו"ע ומשנה ברורה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

דעת הכסף הקדשים שבחובות שלא מחמת הלוואה לא חל איסור "לא תהיה לו כנושה". ולכן מותר לתובעו. וסיים שם שראוי להיזהר גם בשאר חובות לא לנשות.

ואם הנתבע מתעלם מהחוב ויש לו לשלם או שספק אם יש לו – מותר לנגוש בו.

בהצלחה.

מקורות:

כסף הקדשים חו"מ סימן צז סעיף ב. וכן האיסור נאמר דוקא כשברור שאין לו כמבואר שם