חשש סחיטה בשטיפת כלים

שאלה:

לגבי שטיפת כלים עם ברזלית- האם זה נכון שיש פוסקים שאוסרים אפילו ננס מפלסטיק או מברזל משום סחיטה בין החוטים? (כמו מברשת לשירותים)-
האם צריך לחשוש לזה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בננס פלסטיק שאיש רווח גדול בין הסיבים אינני מכיר צד להחמיר, גם במברשת שירותים מותר להשתמש, בסיבים צמודים יותר כמו מברשת שיניים יש שחששו שהנצבר שם נחשב כנסחט. בשימוש בברזלית ראיתי שיש שכתבו שהוא צפוף יותר ויש להחמיר לכתחילה כנ"ל, אינני מכיר אותו מקרוב.