חופשה בשלושת השבועות

שאלה:

שלום
אני ואשתי שתחי' רצינו לצאת לחופשה לפני כחודש ולא הסתיע. רצינו שוב בעוד כשבועיים וככל הנראה גם אז לא יצא.
האם מותר לצאת לחופש בשלושת השבועות לפני ראש חודש אב? ככל הנראה זה הזמן היחיד שנוכל לעשות זאת.
האם משנה אם החופשה בארץ או בחו"ל?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה לצאת לחופשה בשלשת השבועות. כל עוד זה מסתיים לפני ראש חודש אב. כמובן הזמן הראוי הוא לפני או אחרי, ימים אלו מיועדים לצער החורבן, אבל אין את האיסור של היסח דעת מהצער כמו בתשעת הימים בהם יש הלכות מיוחדות ואף ממעטים במשא ומתן וכדומה.

חופה נעימה

הצטרף לדיון

תגובה 1