קדיש כמנהג המקום

שאלה:

האם אשכנזי המתפלל בבית כנסת ספרדי יאמר קדיש על פי נוסח המקום (עדות המזרח)?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי אכן יש לומר את הקדיש בנוסח של בית הכנסת בו אתה מתפלל, כיון שמדובר בדבר ציבורי הנאמר כפי מנהגם. אף שיש חולקים, ולדעת הגרב”צ אבא שאול זצ”ל באמירת קדיש גם ספרדי הנמצא בבית כנסת אשכנזי יאמר ויצמח פורקניה ורק השינויים בסוף הקדיש שאינם מעיקר הדין יאמר כמנהג המקום. בהרבה בתי כנסיות יש ציבור מגוון [מצוי מאוד בבתי כנסת מרכזיים שכונתיים] ושם נהגו שכל אחד אומר כמנהגו.