החובה להשכין שלום בית

שאלה:

שלום וברכה!
האם יש חיוב להשכין שלום בית בין בני זוג שרבים?
אם כן מהו המקור?
וכן מה המקור שבהרבה מקרים דיינים מחייבים את בני הזוג ללכת ליועץ נישואין?
בתודה רבה מאוד,

תשובה:

שלום רב,

אין מקור לכך שחייבים ללכת לייעוץ נישואין. פשוט מעלת השלום כידוע היא גדולה מאוד וכאשר יש גם ילדים משותפים, זה משליך על גידול הילדים הרבה פעמים לכן תמיד יעשו מאמצים להשכין שלום ולא לגרש מיד. אבל גם בזה ישנם גישות שונות בין הדיינים. הרבה ישלחו ליחידת הסיוע רק באופן פורמלי, וזאת עקב הניסיון שכאשר זה כבר מגיע לבית הדין בדרך כלל כבר אין הרבה סיכוי.. ויש שישקיעו מאמץ נוסף בכל זאת להשכין שלום ביניהם. אבל אין הלכות פוסקות בנושא כמובן.