עדים

שאלה:

בסד
שלום הרב!
אילו פעולות העדים צריכים לראות חוץ מן חתימת הכתובה ומסירתה וכן ענידת הטבעת?

תשובה:

שלום וברכה,

העדים צריכים לראות את ההינומא – שהחתן מכסה את הכלה לפני החופה. מסירת טבעת. כתובה. אם נהוג לערוך חדר ייחוד יש לעדים לראות שהחתן והכלה מתייחדים בחדרם כ5 דקות.

ראוי שהחתן ייחד את העדים, ויאמר להם לפני החופה "אתם עדי" ובזה מסלק את האחרים שאינם כשרים להעיד – קרובים או פסולים – שלא יוכלו להצטרף לעדות.

בהצלחה.