תפילין בפני רבו / אבי הבן פוטר מתחנון כשהברית אחה"צ

שאלה:

1. האם מותר להתפלל מנחה עם תפילין רבנו תם מול הרב שלי כאשר הוא ללא תפילין?
2. האם אבי הבן פוטר תחנון משחרית למרות שהברית היא ב4 בצהריים? מה לגבי תפילת ערבית?
3. האם ישנה סגולה לזרע קיימא לקנות את היין לברית?

תשובה:

שלום וברכה

  1. מותר בהחלט, בזמנינו אין בזה יוהרא, זה מקובל בקרב קהלים רחבים מאוד, ואפילו ציבור שאינו תלמיד חכם מניח תפילין אלו. גם אין בזמנינו דין רב מובהק כפי שהיה בזמנם
  2. אבי הבן פוטר גם כשהברית אחרי צהרים. בערבית אין תחנון בין כך…
  3. אינני מכיר סגולה כזו ואינני בקי בסגולות בכלל, העיקר זה תפילות לה' יתברך וישועה קרובה לבוא.