תספורת קצרה לאשה – לא ילבש

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול האם לאישה מותר להסתפר קצר וכמו גבר בסגנון כזה האם יש בה מישום לא ילבש גבר כלי אישה ולהיפך על אישה שלא תלבש כאיש ?

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה שיש בזה איסור של לא ילבש, אדרבה יש מקהילות הונגריה שנהגו שכל הנשים הנשואות מסתפרות כך כדי שלא תהיה חציצה בטבילה, אמנם הן לובשות מעל זה כיסוי ראש, ובכל מקרה אני מניח שמדובר באשה ששומרת על המראה הנשי הכללי שלה, וכנראה שתספורת זו משתלבת.