להחליף חזן לפני חזרת הש"ץ

שאלה:

שלום
שאלוני האם בעיה הלכתית להחליף חזן לחזרת הש"צ? חפשתי הרבה ולא מצאתי שידברו בזה, רק דמות ראיה יש חי מזה שהרמ"א לא הציע בהלכ' אבילות אפשרות שיעלה חזן שלישי מחזרת הש"צ עד אשרי.

תשובה:

שלום וברכה

עיקר המשמעות של החזן הוא חזרת הש"ץ, ואולי לכן לא נתנו עצה זו, אבל אינני רואה סיבה ומקור לומר שיהיה אסור לעשות זאת. אדרבה, להחליף לאחר חזרת הש"ץ לפני אשרי ובא לציון כמנהג העולם, זו שאלה שדנו בה כבר הפוסקים, שכן קדיש תתקבל הוא חלק מחזרת הש"ץ, כעיון יהיו לרצון שבסוף התפילה, שעל כן אפילו יצאו מקצתם באמצע חזרת הש"ץ ונשארו רק שישה עדיין אומרים קדיש זה, אבל להחליף לפני החזרה לכאורה אין בכך בעיה.