חיבור חלקי עגלת טיולון בשבת

שאלה:

שלום לרבנים, אנו גרים בבנין והעגלה של התינוק מאוד כבדה לכן קושרים אותה בחצר ואת מושב הטיולון אנו מעלים לדירה משום שיש חתולי רחוב שמסתובבים ברחוב ויושבים על העגלה, האם מותר בשבת לפרק ולהרכיב את מושב הטיולון ? יש לציין שזה באמצעות חיבור של מעין קליפסים ולא משהו מורכב

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, ולכן המיקל בשעת הצורך יש לו על מי לסמוך והמחמיר תבוא עליו הברכה.

שבת שלום ומבורך.

מקורות:

בכל חיבורי הכלים שנעשים בצורה מהודקת, על ידי הברגה או קליפס חזק וכדומה מצינו שתי דעות בפוסקים, ויסוד הדברים במה שכתבו המגן אברהם והט"ז בסי' שיג שמותר לכסות כלי במכסה המתברג: בשו"ע הרב שם סעי' כא כתב, שכאשר הכלי מיועד לפירוק והרכבה בו ביום, כפי שבמקרה שלכם – מותר, אף שההברגה חזקה, כיון שזה עשוי לכך, והובא במשנה ברורה שם. אולם החזון איש סי' נ סק"ט כתב, שלא התירו אלא כמו מכסה של סיר, שכך הוא דרך השימוש, המכסה לעולם אינו אחד עם הכלי עצמו, והשימוש בו הוא על ידי שפותחים וסוגרים, אבל חיבור של טיולון למשל, השימוש בו הוא דודקא כשזה מחובר, והחיבור הוא דרך השלמת יצירתו ולא אופן שימוש, ולכן אסור.