שם לתינוק ע"ש רבי יהודה ב"ר אילעי

שאלה:

שלום וברכה, רבים נוהגים לקרוא לילד אילעי על שם הצדיק רבי יהודה בר אילעי ולמעשה זה על שם אביו של רבי יהודה לכן אולי עדיף לתת שני שמות יהודה אילעי שאז ניכר יותר שזה על שם הצדיק וממילא יהיה יותר עזר לתינוק שכן יקבל מהשפעת אותו צדיק?

תשובה:

שלום רב,

לצערי אני לא מבין בהשפעות. אבל מאידך גם השם יהודה אילעי אינו כשמו של רבי יהודה בר אליעי שהיה שמו רק יהודה. וגם זה אינו שמו של אביו. ראה בשו"ע אבה"ע סי' קכט סעי' יד לגבי שמות גיטין, שם יש נידון בפוסקים כאשר קוראים לבן אדם שתי שמות, האם שמו "ראובן שמעון" או שיש לו שתי שמות האחד ראובן והשני שמעון.

העיקר שיהיה רוב נחת