גיור קטין שיש לו שערה בעין

שאלה:

שלום,
לעתים נכנס שערה קטנה מהריסים לעייני התינוקות,ולא כולם מקפידים להוציאם כי הרופאים אומרים שזה לא מפריע לראייה וזה עלול לצאת מהדמעות.
האם תינוק שטבל לגירות עם שערה בעין זה בסדר?מדין דבר המועט שלא מקפידים.

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן זה לא מציק לו ולא מקפידים להוציא, זה לא חוצץ.

יום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בודאי שבדרך כלל מקפידים על ריס בתוך העין זה מאוד מציק, השואל שאל על תינוק שלדעתו המנהג שלא להוציא לו את הריס [?].

  2. שאלתי על תינוק,ודאי שלנשים זה מציק.איך ניתן לדעת אם נשים אחרות מקפידות על הוצאת ריס מעינייהם של תינוקם.האם הכלל של הקפדה הוא אישי או כלל העולם?יש רופאים שאומרים שזה יצא מהדמעות וזה לא מפריע ויש רופאים שנותנים טיפים להוצאה אך זה לא מפריע.

  3. אם רוב העולם מקפידים, אפילו הוא עצמו אינו מקפיד זה חוצץ, ובפוסקים צידדו שכך גם להיפך, כשרוב העולם אינו מקפיד והוא מקפיד גם יש להחמיר ראה שו"ע יו"ד סי' קצח סעי' א ובנושאי כליו שם. אינני יודע במקרה הספציפי הזה מה מנהג בני אדם.