ברכה על ציצית

שאלה:

בסד
שלום הרב
למה מברכים על טלית. להתעטף בציצית ולא בטלית?
האם יש מישהו שנוהג לברך על הטלית הקטן ? אשכנזים או ספרדים ואם כן מה הברכה שמברכים

תשובה:

שלום וברכה

התרגום של המילה טלית לעברית מדוברת זה פשוט בגד…. הטלית אינה המצוה, המצוה היא להטיל בה ציצית, ונוסח הברכה הוא תמיד על המצוה עצמה ולא על החפץ בה היא מתקיימת. בטלית קטן נהגו בני אשכנז לברך על מצות ציצית במקום להתעטף ראה בענין זה ברמ"א בסי' ח סעי' ו, ומכל מקום אין שום סיטואציה שמברכים על הטלית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנת את כוונתי, השאלה היתה על נוסח הברכה, האם מברכים להתעטף בטלית או להתעטף בציצית, ועל זה הסברתי שהברכה אינה על עצם הטלית ולכן בנוסח הברכה תמיד יהיה הציצית, אבל ודאי מברכים על טלית גדול.