שוכר שרוצה לקנות דירת חבירו לעסק, האם יש בזה לא תחמוד

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אדם ששוכר דירה מחבירו והבין שבנין שגר שיש בו ג' קומות וג' דירות טוב לו אם יקנהו ושהוא יקבל כסף השכירות של שכנים אחרים, ואז יהיה לו בית ופרנסה טובה כדי ללמוד בנחת בלי דוחק כספי.

וחבירו בעל הדירה עשיר מופלא, ודירה זו יותר חסד שעושה לידידים ששוכר להם מחיר נורמלי ולשמח ליבו שידידים גרים קרוב לו, אבל לא צריך זה כלל לפרנסה שיש עסקים שמרויח ב"ה מליונים וזה כעודף לחם לו.

והסתפק אם ישאלו אם ימכור לו יעבור לא תחמוד, שהרי עלה על דעתו לקנות וחבירו עד עתה לא גילו שום דעת שיש לו כוונה למכור כלל, אז מה אומרים בכזה?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

להתעניין אצל חבר אם רוצה למכור דירה, אין איסור לא תחמוד. האיסור שחומד מחברו את ממונו וחושב מה יעשה כדי שיגיע ממון חברו לידו, אבל לברר גרידא אין איסור.

בהצלחה.