מי נחשב חולה לענין אמירה לגוי בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
מחילה על ריבוי השאלות:
מה ההגדרה בדין אמירה לגוי של הדברים הבאים
צורך חולה- מה ההגדדרה של חולה
צורך הרבה
צורך רבים
צורך מצווה
תודה רבה

תשובה:

ההגדרה של חולה הוא שנפל למשכב כל גופו, צריך לשכב מחמת חוליו, אף שאין בו סכנה, או שיש לו מחלה ספציפית באיבר מסויים שאכן פגוע, אבל מיחוש בעלמא לא נחשב חולי [יש הבדל גם בין שתי ההגדרות הנ"ל, אבל לא לענין גוי, וראה בענין זה סי' שכח סעי' יז ובמשנה ברורה שם].

את הבעייתיות בצורך מצוה של רבים וכו' הסברתי לך בהרחבה כבר בתשובה הקודמת, ראה שוב כאן.