תלושי שי עודפים שקיבלתי מטעות מהעירייה

שאלה:

אני עובדת עירייה ומקבלת תלושי שי פעמיים בשנה טעונים על כרטיס (גיפטקארד). באחת הפעמים היו במעטפה שלי שני כרטיסים במקום האחד שהייתי אמורה לקבל. רציתי להחזיר את הכרטיס המיותר למנהלת הצוות שלי, אך היא טענה שאם אחזיר אותם העובד שיקבל אותם ייקח אותם לעצמו, שבכל מקרה העיריה לא תחזיר ככל הנראה את הכרטיס לחברה ותזדכה על הסכום, ולכן הציעה לי להתייחס לזה כמו המרגלית שמצא יוסף בבטן הדג.. רציתי לשאול אם על פי ההלכה עלי להחזיר את הכרטיס, או שאכן מותר לי להשתמש בו.

תשובה:

שלום וברכה,

היות ואין אפשרות להחזיר את הכרטיס לעירייה, [ואם תחזירי החזרה לא תגיע ליעד], נחשב שהעירייה הוציאו מהם את הממון, ולכן את יכולה לקחת לעצמך.

בהצלחה.