אשכנזי בבית כנסת ספרדי

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אברך אשכנזי שנשכר לכולל בוקר ספרדי, ובכמה חלקים של תפילה נוהגים בני ספרד משונה מבני אשכנז כגון בשמנה עשרה שאומרים על אבות " עליהם השלום", וחלקים של תפילה שאומרים "שמים" וכדומה, אם הבחור אשכנזי אומר כמוהם כדי לא לשנות מן ממנהג המקום האם זה יעשה לו כנדר כשיחזור להתפלל עם בני אשכנז או לא?

ולבחור רוק האם כדאי להתעטף בטלית משום אותה הסיבה?

לעניות דעתי נראה שלא יעשה כנדר. מ"מ אתם רבנים גדולי דור ואשמח לשמוע חוות דעת ברור.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי אותם הזכרות שאמרת בודאי אינו צריך לומר איתם, זה מנהג בעלמא שאין בו כל הלכה, וגם מבני ספרד אם ירצה מישהו להמנע מלומר זאת אין בכך כל איסור.

אבל גם לגבי הטלית כבר נקבע בזמנינו שכיון שיש קיבוץ גלויות מהרבה מאוד מקומות, בארץ ישראל ודאי, אבל גם אצלכם בארה"ב כולם מכירים ויודעים את המנהגים השונים, ובודאי בני ספרד המועטים מכירים היטב את מנהגי אשכנז, ואין מנהג קבוע בעיר לנהוג כמנהגי ספרד, ואין גם כל חשש מחלוקת, אין בזה ענין של לא תתגודדו ולא ישנה ממנהג אבותיו.