תשלום על נסיעה באוטובוס שהמכונת תשלום הייתה מקולקלת

שאלה:

כבוד הרב שלום, עליתי על אוטובוס מנתניה לבני ברק באתי לשלם ע"י רב קו והנהג אמר שהמכונה מקולקלת ואי אפשר לשלם ועד סוף הנסיעה שירדתי המכונה עוד הייתה מקולקלת, האם אני צריך עוד לשלם לחברה או שמכיוון שלא היה לי כיצד לשלם ובכל אופן העלה אותי הבעיה היא של חברת האוטובוס ואיני חייב לשלם עוד, תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אגד השיבו לי על שאלה זו, שאם המכשיר של הנהג לא פעל בזמן הנסיעה, אין חיוב על הנוסע לשלם, וגם לא בנסיעה אחרת.

בהצלחה.