מחלל שבת שנגע ביין, האם הוא עצמו רשאי לשתותו?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
1.האם יהודי מחלל שבת/שעובד עבודה זרה ששותה יין לא מפוסטר עובר על שתיית יין נסך במידה שהוא בעצמו פתח בקבוק ושתה?
2.מה ההגדרה בדיוק של ניבול פה לפי ההלכה?
במידה שאדם משתמש במונחים שמוגדרים גסים זה נחשב ניבול פה?
ומחילה מהרב שמעתי שאומרים בציבור הדתי כרוצים להגדיר שלאדם יש צרכים אומרים שיש לו "גדולים" או "קטנים",האם שימוש בשפה יותר "עממית" בלשון המעטה נחשבת כניבול פה

תשובה:

שלום וברכה

  1. ראה כאן מאמר מקיף בענין זה.
  2. יש בענין זה דרגות רבות הכל לפי עדינות נפשו של האדם, ומי שמחמיר על עצמו בכל הענינים האלו מקדש עצמו ומתרומם ונעשה כלי מוכן יותר לתורה. אדם שמדבר בגסות אם ילמד בפה כזה דומה הוא למי שמגיש אוכל טעים – מעדני גורמה בכלי מטונף… מי יאכל כזה דבר?!