לקיחת בקבוקים ממכלי המחזור

שאלה:

שלום לרב.האם מותר לקחת בקבוקים מהמחזורית לצורך פרטי?

תשובה:

שלום וברכה,

הבקבוקים במכלי המחזור נחשב לקניין חצר. א. משום שמונח בתוך הכלי. אלא שיש שיטות שאם אין לכלי תחתית אינו נחשב לכלי. ב המקום הושאל להם על ידי הרשויות, וכיון שהמקום שלהם קונה להם המקום מדין חצר. על כן אין לקחת בקבוקים ממכלי המחזור.

לקיחת בקבוק או שניים, לכאורה הוא דבר שלא מקפידים והיה מקום להתיר. אלא שהגאון הרב שלמה זעפרני שליט"א [בספרו שמרו משפט ח"ה] כתב ששאל את בעלי החברה והורו לו שגם על כך מקפידים, ולכן אין היתר לקחת אפילו לא בקבוק אחד.

בהצלחה.