שאלתי תקליטור תורני אויני יודע למי להשיבו

שאלה:

יש לי מאגר תורני שנקרא "התקליטור התורני". מאגר זה עבר מהדורות רבות, וככל הנראה יש לי את אחד המהדורות הישנות.
אינני יודע של מי זה, ומי שהעביר לי את זה אמר לי שזה עובר בין הרבה בני תורה, ולא צריך על זה רשות, ואין ע"ז זכויות יוצרים וכיו"ב.
האם יש לי על מה לסמוך?

תשובה:

שלום וברכה,

איסור מצד זכויות יוצרים, לא שיך כאן, מאחר שבעבר שילמו להם.

השאלה שלך האם מותר להשתמש כאשר אינו שלך, אם החפץ עבר מיד ליד בתורת שאלה, מותר לך להשתמש בחפץ עדי שיבואו הבעלים ויבקשו את התקליטור, עד אז מותר לך להשתמש כדין שואל שלא הגיע זמן השבת החפץ.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמא סעיף א,שאם שאל בלא הגבלת זמן, יכולים הבעלים לתבוע את חפץ השאול כל זמן שירצה. וכתב הנתיבות שגם כלפי השואל יכול השואל להשתמש כל זמן שירצה עד שידרשו הבעלים את החפץ השאול.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בוודאי אין המדובר כאן ב"השאלה", שכן כאשר מישהו מעביר את התוכנה, התוכנה נשארת גם אצלו, אלא שהועתקה, והועברה אלי.

    שאלתי הייתה אם יש לכם מידע לגבי התקליטור הזה, אם הם הפיצו את זה בחינם, או שמא הם כבר לא מקפידים על הגירסאות הישנות של התוכנה.