האם העולה למפטיר צריך לקרוא את ההפטרה בעצמו?

שאלה:

1) האם יש ענין שמי שקיבל עליית מפטיר שהוא בעצמו יקרא את ההפטרה (ולא רק את הברכות)?
2) קבלתי עליית מפטיר בשבועות, ומישהו אמר לי שכמדומה לו שיש ענין שעכ"פ בשביל הפטרה זו (של שבועות) שיש ענין שמי שקיבל את העלייה שהוא יקרא את זה. האם זה נכון? האם יש מקור לזה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג שהבעל קורא אומר את ההפטרה והעולה קורא עמו בלחש, כמו בקריאת התורה, ראה משנה ברורה סי' רפד ס"ק ח, וע"ע ישכיל עבדי ח"ז סי' יד ומנחת יצחק ח"ט סי' כב שכך נהגו להקל אפילו כשיש תנ"ך מודפס ולא ספרי נביאים, כי גם בתנ"ך מודפס יש שמתבלבלים בטעמים, ולכן נהגו ותיקנו כבר שכך יעשו, כדי שהקריאה תהיה מדוקדקת ולא תגרם בושה לעולה. אינני מכיר ענין מיוחד בזה בחג השבועות.