קריאת התורה בשבועות חובת יחיד או חובת ציבור?

שאלה:

האם עשרת הדיברות ופרשת מעמד הר סיני בשבועות היא חובת היחיד או חובת הציבור ?

תשובה:

שלום וברכה

קריאת התורה בשבועות דינה ככל קריאת התורה בשבת ומועדים שנחלקו בה הדעות אם היא חובת יחיד או חובת ציבור, אין דין מיוחד לקריאה זו, וראה עוד כאן.

יש אגב סגולה רבה בקריאה זו, לדעת הגרי"ש אלישיב כיון שהחולים התרפאו בזמן מעמד הר סיני חוזרת סגולה זו בכל שנה בעת קריאת התורה בפרשה זו.