אני נחשב שוטה?

שאלה:

שלום
אני חולה נפש כבר 16 שנים ועברתי ארבע התקפים פסיכוטיים שבגינם אושפזתי במחלקה סגורה למשך חודשים היום אני מטופל במרפאה בבית חולים הפסיכיאטרי אחת לחודש ושותה כדורים רבים יש לי אבחנה של בעיה קשה שמתבטאת בין היתר בחרדות מפני אנשים ללא בסיס או מפני יציאה מהבית שבגין זה יש לי נכות נוספת ביום יום שאני סוגר את העיניים אני רואה הבזקים של תמונות של אנשים שלא ראיתי או מצבים שונים ואז מתחילות מחשבות פסיכוטיות האם אני מוגדר כשוטה בהלכה

תשובה:

שלום וברכה

כואב לשמוע על מצבך. למעשה, כיון שכפי שאני מבין משאלתך זו ומקודמותיה אתה במצב יציב ונשלט, מתפקד עם אנשים באופן מושכל וכו', רק סובל מחרדה סביבתית, אין שום סיבה שתהיה בכלל ההגדרה הכואבת הזו! דינך כפיקח לכל דבר. כמובן שבמצב של התקפה פסיכוטית כמו מה שציינת אין חיוב מצוות. אשריך שאתה מחוייב בכל מצוות התורה ככל יהודי! עשה והצלח!

שלא תדע עוד צער!