מלאכות בליל יום טוב שבמוצאי שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לסדר שולחן בערב שבועות, לארגן את האוכל, לשים דברים על הפלטה וכ'ו..
לאחר שהאישה אומרת את ברוך המבדיל בתפילה..
ומדליקה נרות..
ואת ההבדלה עצמה היא תעשה רק בקידוש?
זאת אומרת מותר להכין שולחן ולארגן את האוכל ולהדליק נרות..
לפני ההבדלה שנאמרת בקידוש?
ושאלה נוספת, אימי לצערי לא דתייה לכן לא תאמר את ההבדלה..האם מותר לי בכל זאת לבנות ממלאכתה במוצאי בשבת לחג?
אני יודעת מחגים עברו שאימי לשים את האוכל על הפלטה ולארגן איך עוד לפני שתצא שבת.כיצד יהיה עלי לנהוג במידה ויקרה דבר כזה?(כמובן שאהבה למנוע)
תודה שבת שלום וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

מיד במוצאי שבת אומרים ברוך המבדיל בין קודש לקודש ואז ניתן לערוך שלחן להניח על הפלטה וכו' והדלקת נרות מאש קיימת.

גם אם אמא לא תאמר את ההבדלה מותר לך ליהנות ממה שהיא עושה.

אבל יש לומר לה שאם היא תניח על הפלטה לפני צאת הכוכבים – לפחות 20 דק' אחרי השקיעה, יאסר עליך לאכול מהאוכל ואת מבקשת בכל לשון של בקשה להמתין.

חג שמח ! מעשייך גדולים ואהובים מאוד בשמים!