ריטלין בשבת

שאלה:

האם מותר לבחור מעל גיל מצוות לקחת בשבת כדור לקשב וריכוז. יש לציין שאין לו צער גדול אם אינו לוקח בשבת אולם זה עוזר לו ללמוד בשבת. בבקשה לענות תשובה מנומקת. בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אם המצב הוא כזה שהרצף חשוב, זה מייצב אותו, וכאשר מפסיקים ומתחילים שובזה גורם מעט שיבוש, ודאי מותר, אם אין ענין ברצף וכל יום הוא לגופו של ענין, קשה מאוד להתיר, כיון שאין כאן מצב של חולי, אלא מה שמוגדר בפוסקים "לחזק את מזגו", וזה אסור.

כאשר מדובר על יומים רצוף שביניהם יש ליל חג השבועות, ויש חשש שהילד סתם יסתובב בחוץ ויש בזה פגיעה רוחנית מסוימת, יש לשקול יותר להקל, קשה עלי ההכרעה.

מקורות:

ראה עוד כאן.