נכנסתי לסרט מבלי לשלם

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב יש לי שאלה כך בצעירותי בעונותי הייתי הולך לראות סרטים בקולנוע ויצא שני פעמים שהנכנסתי לשני סרטים אחד אחרי השני כאשר על השני לא שילמתי פשוט לא יצאתי מהקולנוע אלא נכנסתי לאולם אחר מבלי לשלם על הצפייה וכשנזכתי בדבר מיהרתי לקנות כרטיס לסרט אקראי מבלי ללכת לראות אותו כדי להשיב את הסכום אולם היום נפלה בדעתי שיש אפשרות שאדם אחר אולי רצה לקנות את אותו כרטיס ( אציין שחיכיתי ממש לרגע תחילה ההקרנה אולם יש רבע שעה של פרסומות שלא לקחתי בחשבון) האם יצאתי ידי חובת השבה או שיש לחשוש למקרה שציינתי תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בקניית כרטיס ולא השתמשת בו, נחשב השבת הגזלה, ואין לך מה לחשוש.

בהצלחה.