זמן תוספת שבת

שאלה:

שלום הרב , לדעת ר"ת זמן הפלג נמצא כהחמה נוגעת בקו האופק . ומרן השו"ע אומר , שמי שאינו בקיא בזמן בין השמשות ידליק שהחמה נמצאת בראש האילנות . אבל כל ההתר של להדליק נרות שבת כשהחמה נמצאת בראש האילנות זה בגלל זמן הפלג , אז איך מרן אומר להדליק שהחמה נמצאת בראש האילנות בזמן שהפלג הוא בכלל באופק ?

שולחן ערוך סימן רסא סעיף ג :"מי שאינו בקי בשיעור זה, ידליק בעוד שהשמש בראש האילנות. ואם הוא יום המעונן, ידליק כשהתרנגולין יושבים על הקורה מבעוד יום. ואם הוא בשדה שאין שם תרנגולים, ידליק כשהעורבים יושבים מבעוד יום:"

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בדבר שלגבי כניסת השבת לא נהגו מעולם כרבינו תם, שהרי זה ספק דאורייתא ממש, אלא כשיטת הגאונים. ולכן היום מדליקים 20 דק' או 40 דק' לפני שהקיעה אף שזה הרבה לפני זמן פלג המנחה לרבינו תם.