גזירת הלבוש היהודי בבית הכלא בישראל

שאלה:

שלום,
הנחיות חדשות שהוציא שירות בתי הסוהר בימים האחרונים אוסרות על אסירים חרדים ודתיים ללבוש חליפות שחורות או מגבעות ולהכניסן לכלא מחשש שהם עלולים לברוח מבית המאסר בגלל שצבע הבגדים המסורתיים זהה במידה מסוימת לצבע הבגדים של הסוהרים באגפים.
הדבר נראה כאפליה חמורה שפוגעת בזכותיהם ללבוש חליפה ומגבעת בבית הכנסת באגף בו הם כלואים, בעוד שאסירים ביטחוניים אחרים (בהם טרוריסטים שהואשמו בפשעים נגד המדינה) יכולים להתלבש כפי שהם רוצים מבלי שאיש יעז למנוע זאת מהם.
אסיר פנה אלי שאשל לרב האם עליו למסור את נפשו על הדבר?

תשובה:

שלום וברכה

לא כדאי לא להסתבך בענין זה עם הגורמים המנהלים בכלא. אין להם ענין להעבירו על דתו חלילה, זו החלטה בטחונית גרידא, שהיא אמנם חסרת רגישות והבנה בעליל, אבל אין כאן ענין דתי, וממילא לא שייך בזה הענין שבשעת השמד מוסרים נפש אפילו על ערקתא דמסאנא. העיקר שיהיה בבית הכנסת כמה שיותר, ילמד תורה ויעסוק במצוות, ובעזרת ה' יחזור אלינו מועיל ושמח בעבודת ה'.

חג שמח.