בן ארץ ישראל בחו"ל ביום טוב שני – עשיית מלאכה חוץ לתחום

שאלה:

שלום, תושב ארץ ישראל ביום טוב שני של גלויות בעיר שרובה יהודים בחוץ לארץ
האם יכול לצאת ברגל מחוץ לעיר היהודים וליסוע על רכב של גוי לשדה התעופה או שאסור בכל מצב

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם הוא יוצא מחוץ לתחום, שזה 1.153 ק"מ מותר לו לנסוע ברכב, בתנאי שאין שם שום יהודי שחייב ביום טוב שני של גלויות, וזו אינה אותה עיר שיש בה יהודים, אלא מחוץ לתחומי העיר. ראה שו"ע סי' תצו סעי' ג ומשנה ברורה שם. אמנם שם המקרה הוא הפוך, שעדיין לא בא לתחום העיר, אבל אין חילוק.