שכן שפרץ את גבולו

שאלה:

בס"ד
שלום רב!
עברנו להתגורר בבית קרקע על יד שכן חילוני שבנה תוספת לדירתו על שטח שלנו. כך התברר לנו משרטוטים של הרחוב. על כך מחלנו. חלונות הבית שלו ממש על החצר שלנו וישנו שיח עבה מאוד שנותן קצת פרטיות. מהיום שהגענו השכן מתעקש שנגזום את השיח ואף הגדיל לעשות ושלח שלא בידיעתנו את הגנן שלו לגזום את השיח. בעלי הזמין משטרה ופתח תיק. ידוע לי שאותו שכן עשה צרות צרורות לדיירת הקודמת שהיתה אלמנה גם על העניין הזה. זהו טיפוס שאין אפשרות להסביר לו הגיון של צניעות וכו'. השאלה שלי היא כיצד ניתן לפתור את הבעיה שלא בדרך ערכאות משפטיות אלא בדין תורה ומה אומרת התודה במקרה כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

הדרך להגיע לפתרון הלכתי, עליכם לסור לבית דין כדי לברר את ההלכה. ניתן גם לפנות לרב שמוסכם על הצדדים.

אם השכן מסרב להתדיין בב"ד או אצל רב, הברירה היחידה, לפנות לערכאות.

בהצלחה.