מצאתי בתיק כסף ואיני יודע מה טיבו

שאלה:

שלום,
יום אחד מצאתי בתיקי שטר של 100 ש"ח, היה זה לאחר שיצאתי מהעבודה. לא הבנתי מאיפה הגיע השטר כי לא זכרתי שהוא שלי. באותו יום התעסקתי עם הכסף של העבודה וחששתי שהתגלגל לי לתיק בטעות, אבל אני לא זוכרת שהכנסתי לתיק ואין דרך לבדוק של מי זה.

מה עלי לעשות? להחזיר את הכסף או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

לעת עתה אינך צריכה להשיב את הכסף. אם יתברר בעבודה שבאותו יום חסר כסף מכספי העבודה, את צריכה להשיב את המעות.

בהצלחה.

מקורות:

הספק הנ"ל נחשב איני יודע אם נתחייבתי, כיון שלא ברור שלקחה את הכסף מהעבודה. ואיני יודע אם נתחייבתי שאין תביעת ברי אין חייב אפילו לצאת יד"ש, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן עה סעיף י.

אם חסר בעבודה כסף בדיוק באותו יום הרי יש רגל"ד שהחוב מהם, ויש להשיב להם.