שבע ברכות בסעודה שלישית שנמשכת לתוך מוצאי שבת

שאלה:

בס"ד
שלום
יש לנו שבע ברכות בסעודה שלישית .
האם צריך פנים חדשות
אם ממשיכים למוצאי שבת האם צריך אז פנים חדשות כדי לעשות 7ברכות
האם זה נחשב ל 7 ברכות ליום א
תודה
מוטי

תשובה:

שלום רב,

אני מבין ששאלתך נובעת לפי הדעות שמברכים שבע ברכות בסעודה שלישית גם כאשר אין פנים חדשות, האם הלכה זו קיימת גם כאשר הסעודה מתמשכת ללילה וברכת המזון ושבע ברכות הם כבר בלילה.

כי הרי יש דעות האם בסעודה שלישית יש צורך בפנים חדשות כדי לברך שבע ברכות. בשו"ע אבה"ע סי' סב סעי ח' כתב שרק בשתי הסעודות הראשונות ניתן לברך שבע ברכות למרות שאין פנים חדשות ולא בסעודה שלישית. אולם הרמ"א הוסיף שהמנהג הוא לברך גם בסעודה שלישית. א"כ לדבריו, לכאורה גם כאשר הסעודה מתמשכת ללילה כיון שעיקר הסעודה נקבעת לפי ההתחלה וכך גם אומרים רצה בברכת המזון, לכן גם אפשר לברך שבע ברכות. כך כתב בשו"ת התעוררות תשובה ח"ב סי' צט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי שהנפק"מ הוא האם צריך פנים חדשות ועל כך השבנו. לעבר לזה אני לא רואה נפק"מ. הרי אין כלל חובה לערוך בכל יום שבע ברכות.