לא ילבש בהצגה

שאלה:

מכיר את המקורות, אך עוד לא הבנתי אם יש על מי לסמוך לגבי האם לאיש מותר להתחפש לאשה לצורך הצגה כאשר ניכר שהוא גבר אך בכל זאת יש יותר מפריט לבוש אחד ? (הצגה – לא בפורים).

תשובה:

שלום וברכה

כפי שידוע לך נחלקו בכך הדעות והמיקל יש לו על מי לסמוך אבל בהחלט ראוי להחמיר, ראה שו”ע או”ח סי’ תרצו סעיף ח, ומשנ”ב סק”ל, מה שניכר שהוא גבר אינו קשור לנושא בכלל וזה לא צד לקולא. אין הבדל אם ההצגה בפורים או בשאר ימי השנה.