אישה שבגדה בבעלה הכהן ואח"כ ילדה לו ילדים

שאלה:

כבוד הרב שלום, האם אישה שבגדה בבעלה הכהן והמשיכה לשכב עם בעלה ואף הולידה ילד מבעלה הכהן, האם כהונתו של הבעל פסולה. האם הילד נחשב חללה? תודה

תשובה:

שלום רב

אישה שזינתה תחת בעלה הכהן ואח"כ ילדה לו ילד או ילדה. אולם ילדים נחשבים לחללים. כלומר, אם היא בת היא אסורה לכהן, ואם הוא בן, בנותיו או נכדותיו (בנות בנו) כולל כל הדורות אסורות לכהנים. ובנוסף כמובן שאינו כהן כלל. לגבי הבעל עצמו ודאי שכהונתו לא נפגמת כלל. (למעט אם הוא יודע שהיא אסורה לו ובכל זאת ממשיך לחיות איתה, שחז"ל קנסו אותו שלא יעלה לדוכן ולא יקבל עליה ככהן וכו'. אולם אם אינו יודע או שאינו מאמין וכד', ברור שהוא נותר כהן גמור גם מדרבנן.

אולם אם שאלה זו מעשית, יש לשים לב לעובדה שלא ברור עד כמה האישה תהיה נאמנת לומר שאכן היא זינתה תחת בעלה ובכך לפסול את ילדיה ולעשותם חללים. לכן, עדיף לפנות שוב ולספק יותר פרטים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שלום ותודה רבה על תשובתך
    ובהמשך להתעמת יתר פרטים, עד כמה שידוע לי הבעל ניסה לסלוח לה בכדי שלא לפרק את התא המשפחתי והיא המשיכה בשלה ולא היתה נאמנה לו. גם אחרי שילדה את בנה לבעל הכהן, הגבר השני המשיך איתה את הקשר ואף הגיע אליה הביתה לביקור. הבעל פנה לרבנות וביקש להתגרש ממנה. לימים, גרושתו ובן זוגה הבוגד רכשו דירה משותפת ובה הם גרים . הילדים גרים עם האמא ועם האב הכהן בהסכם של משמורת משותפת.
    האם כהונתו של הגבר לא נפסלה?
    בתודה ובברכה

  2. כהונתו של האיש לא נפסלה, ולא משנה אם היה מותר לו לסלוח לה או לא. מאחר שהיום הוא התגרש ממנה והיום אינו מחלל את כהונתו, הרי שמותר לו לשאת כפים ככל כהן אחר, עליה לתורה ככהן וכו'. אולם עננת כשרות של כהונה רובצת על הילד ויתכן מאוד שהוא חלל