לקוח שהזמין חליפה מחייט ואינו מרוצה

שאלה:

הזמנתי חליפה אצל חייט ולטעמי הוא לא עשה עבודה טובה והחייט טוען שהוא כבר לא יכול לתקן את החליפה איך שאני רוצה .ועכשיו אני אצטרך לקנות חליפה חדשה .האם אני חייב לשלם את החייט עבור עבודתו

תשובה:

שלום וברכה,

בעל מלאכה שהכין עבודה לפי הזמנת הלקוח, גם אם הלקוח עדיין לא רכש את המוצר, לא יכול הלקוח לחזור מהעסקה, כיון שגורם הפסד לבעל העסקה שלא יוכל לספק את הסחורה לאחרים. לכן הזמנת חליפה אצל חייט מחייבת את הלקוח לרכוש את החליפה, ולא נפטר בטענה שאינה לטעמו של הלקוח, מלבד אם יוכיח הלקוח שהחליפה פגומה, ואין דרך לרכוש חליפה עם פגם כזה. ראה מקורות.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלג סעיף ח:

אמר לאומן עשה לי דבר פלוני ואקחנו ממך, ועשאו האומן, ואחר כך אינו רוצה לקחתו, והוא דבר שאם לא יקחנו מיד, יפסיד, חייב. וראה נתיבות ס"ק טו וחזו"א ב"ק סימן כג ס"ק לה שביארו שלמרות שלא חל כאן דין של שכירות פועלים, מ"מ חייב מדין גרמי.