איסור הכנה בין השמשות שבין שבת ליום טוב

שאלה:

האם מותר לחמם מאכלים או לסדר השולחן בין השמשות של מוצ"ש כאשר חל יום טוב מיד לאחר מכן? ( כמו השנה תש"ע-חג השבועות).
שכן מרן בשו"ע או"ח שמב, התיר שבות ביה"ש במקום מצווה, טרוד ונחפז.

תשובה:

שלום וברכה

ראה כאן שהבאנו מקורות רבים לכך שאיסור הכנה אפילו לדבר מצוה כמו הדלקת נרות חג  בשני ימי ראש השנה אסורה [בשבת אין נושא כיון שההבערה אסורה בשבת..].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1.לא מדובר בשאלה על מאכלים לא מוכנים. אלא ברור שהם מבושלים כ"צ
    2. נא לענות לשאלה: מרן השוע התיר בסימן שמב ביה"ש לעשות שבות לצורך מצווה. מדוע אם כן אסור לערוך שולחן??

  2. 2. נא לנסח בעדינות… השאלה יפה, וכיון שהבאתי מקורות רבים לכך שזה אסור, כנראה מה שהתירו לצורך מצוה הוא רק כאשר יש הכרח מיוחד לעשות זאת, כמו בערב שבת שאי אפשר אחר כך ומדובר במצוה של שבת.