חילול שבת לצורך חולה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני שומרת שבת כחצי שנה ובשבת האחרונה אמא שלי לא הרגישה טוב לקחתי אותה בערב שישי למיון (לא יכולנו לחכות למוצ"ש) רציתי לדעת עם החילול הזה בסדר או לא
ואם לא מה אפשר לעשות בכדי לכפר על זה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כדי להתיר חילול שבת צריך להיות חשש מסויים, אפילו רחוק, של פיקוח נפש. לא כל דבר מותר לעשות כשלא מרגישים טוב. לכן בכל מצב לגופו צריך לדעת מה לעשות, תלוי אם יש מחלות רקע, חום גבוה שלא יורד עם הרגשה כללית רעה שהחולה מבקש להתפנות, חשש זיהום שעשוי להתפשט, חשש לאירוע לבבי וכדומה, אלו מצבים שמתירים בדרך כלל נסיעה כזו, אינני יודע מה היה המצב אצלכם.

העיקר להתחזק בשמירת השבת בשמחה, ובעזרת ה' יהיה רק טוב!

בהצלחה רבה, ורפואה שלמה!