ביטול הסכם עם מדריכת טיולים

שאלה:

שלום הרב
אני רכזת טיולים בבית ספר, סגרתי עם מדריכת טיולים ולאחר כמה זמן היא הודיעה לי שאין לה תקן להדרכה,
עכשיו הייתי בהשתלמות של משרד החינוך ואמרו לי שאין לי רשות להוציא טיול עם מדריכה ללא תקן, האם אני יכולה לבטל את ההסכם עם המדריכה? או לא, ואם נניח שכן האם אני צריכה לשלם לה?

תשובה:

שלום וברכה,

רכזת טיולים יכולה לבטל את ההסכם עם המדריכה. ואף פטורה מתשלום מב' טעמים. א. שהרכזת אנוסה, שסיבת הביטול לא מחמתה, אלא בגלל משרד החינוך שמונע אותה. ב. על המדריכה להודיע בשעת ההסכם שאין לה תקן, וכאשר לא הודיעה רק אחר ההסכם, הפסד הביטול נופל עליה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א. גבי בעה"ב ששכר פועל להשקות את השדה מהנהר, ופסק הנהר, אם פסיקת הנהר לא היה צפוי, נחשב אונס של בעה"ב ופטור. ובסעיף ב אם הפועל היה יכול לסייר בקרקע ולצפות את ביטול השכירות, הפועל אשם בביטול, והבעה"ב פטור מלשלם. כ"ש במדריכת טיולים ללא תקן שעליה להודיע על כך.