אבר מן החי ואין איסור חל על איסור

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב

א' – האם באיסור אבר מן החי אסור גם לחתוך אבר מהחיה בעודה בחיים?

קראתי בהגדרה של "אין איסור חל על איסור"
שבשלשה אופנים, בכל זאת, איסור חל על איסור, ואחד מהם הוא באיסורים הבאים בבת אחת, כגון התולש אבר מן החי ונטרפה הבהמה בנטילתו.
ב' – אני יודע שזה די ברור, אך בכל זאת בבקשה, האם התולש אבר מן החי זה איסור מספר 1, וזה שהבהמה נטרפה זה איסור מספר 2?
ג' – בהגדרה של אבר מן החי קראתי בין היתר ש"אבר או חתיכת בשר שפרשו בחיי בעל החיים ועודם בתוכו, אעפ"י שהיו שם בשעת השחיטה – נאסרו באכילה.
מה הכוונה שפרשו ועודם בתוכו?
והאם הם נאסרו באכילה רק אם השחיטה פסולה?

הרבה תודה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום וברכה

עיקר הנושא מבואר בחולין דף קג וברמב"ם מאכלות אסורות פרק ה. הכלל שאמרת נכון, אך לא הבנתי מה זה משנה איך סופרים… למעשה הבשר הזה אסור מחמת שני איסורים, אחד הוא אבר מן החי, שתים הוא בא מטריפה שאסורה באכילה.

עודם בו, הכוונה שאבר מדולדל שמחובר באופן שאינו יעיל לקיומו, אינו ניתר על ידי השחיטה.