כהן בעל קורא בפרשת התוכחה

שאלה:

האם מותר להעלות כהן בעל קורא לעליית שלישי לפרשת התוכחה שבפרשת בחוקותי?
אם לא, אף בדיעבד, מי כן ראוי לעלות לעליית התוכחה, כשרבים חוששים מעלייה זו?

תשובה:

שלום וברכה

כהן אינו יכול לעלות שלישי, גם אם הוא הבעל קורא. אבל יש עצה אחרת שכתב המשנה ברורה בסי' תכח ס"ק יז, שהכהן יעלה לעליה הראשונה ויקרא ברצף עד אחרי התוכחה, והחלוקה של שבעת הקרואים תעשה באופן שונה לאחר התוכחה. כמובן יש להתייעץ עם תלמיד חכם כיצד לחלק, יש בזה כללים, שלא יהיה בתוך שלושה פסוקים לתחילת וסיום פרשה, ולא לסיים בדבר רע וכו'.

בהצלחה.