טוח בטיט – כיסוי הכפתורים בתנור בשבת

שאלה:

שלום הרב,
אי"ה אמור להיות אצלנו הערב שיעור על סימן רנד'(אורח חיים) אשמח במידה ולרב ישנה דוגמא ונפק"מ מסעיף א' שם.

תודה רבה, ומחילה על ה"בקשה" הלא שגרתית. יישר כח גדול

תשובה:

אני מבין שכוונתך לחלק השני בשו"ע שמדבר על טוח בטיט. בפוסקים דנו בזה בשאלה מענינת מאוד, האם כיסוי הכפתורים של התנור בסלוטייפ וכדומה שלא ניתן יהיה לשנות מצב או עכ"פ תהיה תזכורת, יחשב כטוח בטיט לענין זה [ואג לכן יש בבלעך כיסוי המשתלשל על הכפתורים, ראה בענין זה בס' ארחות שבת פרק ב סעיפים יח – כא.