כמה פעמים עלה משה למרום?

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
אני רוצה לבנות לתלמידים ציר זמן של קבלת התורה (מתי משה עלה לקבל את התורה כמה ימים שהה מתי ירד ושוב מתי עלה)
לדעת את הדבאים הבאים:
*תאריכים עבריים של ירידה ועליה
* באיזה שנה זה קרה (האם הכל קרה בשנה אחת או שזה התפרש ליותר משנה)
* נתינת התורה ביום או בלילה

ממש תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

משה רבינו קיבל את התורה בשנה הראשונה לצאתם ממצרים בחג השבועות – ו' סיון, ואז עלה ארבעים יום. ירד מהר סיני בשבעה עשר בתמוז – חטא העגל, ונשתברו הלוחות. עלה שוב בי"ח תמוז לבקש רחמים, וירד בכ"ח אב לפסול לוחות שניות, ואז עלה שוב למחרת בכ"ט אב לארבעים יום וביום הכיפורים נתכפר להם על חטא העגל. ראה סדר עולם רבה פרק ו.