אדם שאינו יודע את שמו היהודי

שאלה:

שלום וברכה. יהודי מהול ברוסיה לא יודע שם יהודי שלו (הורים לא מסרו לו). איך הוא יכול לקבל שם יהודי? תודה

תשובה:

שלום רב,

אם הוא אכן יהודי ואינו יודע את שמו, אין בעיה, שיבחר איזה שם שהוא רוצה ומעתה ואילך יקראו לו כך, וכעבור 30 יום זה יחשב לשמו, כך גם עושים בגט אם אינו יודע את שמו. אולם אם הוא לא מתכוון להשתמש בשם היהודי כלל, אין משמעות להחלטה של עצמו אם אף אחד לא יקרא לו בזה.