קרשים שנלקחו מאתר בנייה לצורך מדורת ל"ג בעומר

שאלה:

שלום הרב, אני ילד שבשנה שעברה היה לו בר מצווה ואני עושה מדורה עם השבט שלי. השבט שלי באספת קרשים הלך (ואני בעיקבותיו למרות שלא רציתי) לאתר בנייה וראיתי שגם הביאו עגלה אבל לא ראיתי שם של חברה על העגלה האם מותר לי להשתתף במדורה? ואיך אני משיב את הגניבה? (אני יודע איפה האתר בנייה)

תשובה:

שלום וברכה,

איסור גמור לקחת קרשים מאתרי בנייה. ואותם נערים שעברו וגזלו קרשים מאתר בנייה לצורך מדורת ל"ג בעומר צריכים לשלם על כך. לכן עליך לשלם לבעלים עבור הקרשים שלקחת למדורה. ואינך חייב לשלם על הקרשים שהחברים לקחו. אין איסור להשתתף במדורה אלא בלקחית הקרשים.

בהצלחה.